08-01-07

De loopcariere is nog niet voorbij...

Er moest niets geamputeerd worden...  :-). Er zit gewoon een beetje water onder de knie. Het is helemaal niet erg en als ik kan mag zelfs gewoon verderlopen. Vermits een beetje synchroon wandelen al een probleem is, zie ik dat laatste nog niet onmiddelijk gebeuren, maar de benen onder tafel schuiven zondag zal wel lukken.

PS: Voor het haaswerk ga ik helaas forfait moeten geven.

22:16 Gepost door DijleLoper in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

06-01-07

Bloggen ...

   Voor het probleem met mijn knie liep ik 10 tot 14u per week. Als je daar nog een aantal uur bijrekent voor het omkleden, het bijhouden van de blog, het lezen van boeken en fora over lopen dan begrijp je dat ik nu plots over een massa vrije tijd beschik. Genoeg om me eens af te vragen hoe het komt dat ik, als recreatieve loper, zo gedreven en moeiteloos met mijn hobby bezig kan zijn. Ik heb nog  een heleboel andere passies en projecten en deze zouden er wel bij varen als ik ze met evenveel vastberadenheid en doorzettingsvermogen zou bejegenen als mijn loophobby.

 

   Het feit dat ik enorm graag loop en geniet van elke training helpt natuurlijk, maar er zijn wel meer dingen die ik heel graag doe. Het lezen van Steven Trimmers laatste blog heeft me een beetje aan het denken gezet. Ik begin nu te denken dat het bloggen over mijn loophobby nog een klein beetje een extra stimulans geeft. Door het bloggen maak je je intenties en doelen een klein beetje publiek en hou je je mischien beter aan bepaalde voornemens. Over de verwachtingen die je creeert, kan iedereen oordelen en onbewust doe je hierdoor, op bepaalde momenten misschien, toch een tikkeltje meer je best.

 

   Je komt in contact met anderen die de passie voor deze schitterende sport delen. Je volgt en leert van de prestaties van anderen en je weet ook dat anderen jou prestaties volgen. Er ontstaat een soort raakvlak, een sociale wisselwerking en je kan je bevindingen voorleggen aan een klein groepje geintereseerden met gelijkaardige ervaringen. Je loopt nog wel steeds voor jezelf, maar misschien niet meer volledig op jezelf. Naast alle andere heerlijke vruchten die je van het lopen plukt, levert het lopen zelf nu ook stof  op waarover je kan bloggen. Misschien moet ik maar eens overwegen om een blog te starten over mijn andere projecten.

 

   Hopelijk kan ik volgende week opnieuw wat kilometers maken, want aan de ersnst van deze bijdrage is weeral te merken, dat we wel wat kilometers kunnen gebruiken.

13:22 Gepost door DijleLoper in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

03-01-07

Het jaar niet zo goed afgesloten...

Omdat ik altijd al eens in het muizens broek wou lopen, koos ik dit natuurgebied als decor voor het laatste loopje van vorig jaar. Het werd een minder aangename kennismaking met moeder natuur. Ik gleed weg in haar modder en plooide de knie daarbij in een richting waarin je ze normaal niet kan plooien. Daarna viel ik er nog eens bovenop.

Ik ben nog wel verdergelopen en dacht dat het niet al te erg was, maar ook de volgende dag bleef ze pijnlijk en  halverwege de training begon dit ineens de loopstijl te beinvloeden. Ik heb veiligheidshalve de tocht dan maar te voet verdergezet. Dat ging eerst goed, maar tegen het einde aan begon ik ook al wandelend een beetje te manken.

Gisteren en vandaag heb ik de knie laten rusten, maar het is eigenlijk niet echt beter geworden. Ik vermoed niet dat het ernstig is, maar ik ga de loopschoenen voorlopig even laten staan. Ik denk dat het niet slecht is om van de gedwongen rust gebruik te maken om ook even de pen op te bergen, zodat ik er straks weer met frisse benen en een fris hoofd tegenaan kan.

Ik zal maandag of dinsdag nog wel een update doen, nadat ik zelf ook iets meer weet.

20:20 Gepost door DijleLoper in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |