06-01-07

Bloggen ...

   Voor het probleem met mijn knie liep ik 10 tot 14u per week. Als je daar nog een aantal uur bijrekent voor het omkleden, het bijhouden van de blog, het lezen van boeken en fora over lopen dan begrijp je dat ik nu plots over een massa vrije tijd beschik. Genoeg om me eens af te vragen hoe het komt dat ik, als recreatieve loper, zo gedreven en moeiteloos met mijn hobby bezig kan zijn. Ik heb nog  een heleboel andere passies en projecten en deze zouden er wel bij varen als ik ze met evenveel vastberadenheid en doorzettingsvermogen zou bejegenen als mijn loophobby.

 

   Het feit dat ik enorm graag loop en geniet van elke training helpt natuurlijk, maar er zijn wel meer dingen die ik heel graag doe. Het lezen van Steven Trimmers laatste blog heeft me een beetje aan het denken gezet. Ik begin nu te denken dat het bloggen over mijn loophobby nog een klein beetje een extra stimulans geeft. Door het bloggen maak je je intenties en doelen een klein beetje publiek en hou je je mischien beter aan bepaalde voornemens. Over de verwachtingen die je creeert, kan iedereen oordelen en onbewust doe je hierdoor, op bepaalde momenten misschien, toch een tikkeltje meer je best.

 

   Je komt in contact met anderen die de passie voor deze schitterende sport delen. Je volgt en leert van de prestaties van anderen en je weet ook dat anderen jou prestaties volgen. Er ontstaat een soort raakvlak, een sociale wisselwerking en je kan je bevindingen voorleggen aan een klein groepje geintereseerden met gelijkaardige ervaringen. Je loopt nog wel steeds voor jezelf, maar misschien niet meer volledig op jezelf. Naast alle andere heerlijke vruchten die je van het lopen plukt, levert het lopen zelf nu ook stof  op waarover je kan bloggen. Misschien moet ik maar eens overwegen om een blog te starten over mijn andere projecten.

 

   Hopelijk kan ik volgende week opnieuw wat kilometers maken, want aan de ersnst van deze bijdrage is weeral te merken, dat we wel wat kilometers kunnen gebruiken.

13:22 Gepost door DijleLoper in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Tja Doet nadenken .. ik volg je gedachten, ik kan het alleen niet zo mooi verwoorden.

Gepost door: Edith | 06-01-07

Mooi Een gedwongen loopstop doet een mens nadenken. Je verwoordt mooi de gedachten van menig weblogger. Zorg dat je maar snel terug aan het lopen bent, kwestie van de gedachten in daden om te zetten.

Gepost door: philippe | 08-01-07

De commentaren zijn gesloten.