31-12-06

stok aan het been

Gisteren kreeg ik een stokje van Julie. Het is de bedoeling om een 5-tal dingen over jezelf te schrijven die de bloglezende medemens nog niet wist. Daarna moet je het blogstokje doorgeven. Hier volgen ze dan.

In de categorie sportverleden. Wist je dat... DijleLoper op zeer jonge leeftijd verwoede pogingen heeft ondernomen om wielrenner te worden. Ik ben er meermaals in geslaagd om op jeugdige leeftijd te ontsnappen aan het ouderlijke gezag om me met met mijn driewieler, voorin het peleton, aan de startlijn van wielerwedstrijden op te stellen. Als de verbaasde renners lachend vroegen wat ik daar deed had ik maar de helft van de vier woorden die ik toen kende nodig om de bedoelingen die ik had duidelijk te maken. "coujeuj (dit betekende : wielrenner).. winne (duh)". Een week later probeerde ik het nog eens met "mejx" en "pojjentiej" (dit betekent :Ik ben Eddy Merx en als u dat niet gelooft Michel Pollentier), maar ook hierin trapte de organisator niet en ik werd zoals steeds vroegtijdig uit koers gezet. Erger nog : De driewieler mocht niet meer mee naar wielerwedstrijden.

In de categorie schoolverleden: Dijleloper schrapte ooit de helft van de juiste antwoorden op het examen wiskunde netjes door. Als wiskundig statement kon dit tellen vond ik toen, want zuiver mathematisch haalde ik immers de helft. De wiskundeleraar zag het genie van mijn poging niet in en pareerde met de stelling dat, puur mathematisch, je meer dan de helft moest halen om te slagen.

In de rubriek ik weet dat het niet grappig is, maar het is sterker dan mezelf: Leg nooit een pas mislukte zwangerschapstest op de schoorsteenmantel. Zeker niet als een paar centimeter daarvandaan een zwarte alcoholstift ligt. Want, echt waar, ik weet dat het niet grappig is, en ik geef toe dat er zijn grenzen aan practical jokes. Maar soms maken de hersenen nu eenmaal ontoelaatbare verbindingen en ... zo een zwart streepje is gauw gezet.

In de rubriek religie : Ik geloof nog steeds dat Frank vandenbroucke een klassieker gaat winnen.

In de rubriek uitvindingen zonder patent: De jonge DijleLoper had al op zeer jonge leeftijd door dat er een link bestond tussen hardlopen en vermageren. Ik moet 8 of  9 jaar geweest zijn toen ik een volledig paket samenstelde dat alles bevatte om deze bevindingen in praktijk te brengen. Mijn ma, die volgens mij last had van overgewicht, kreeg een dergelijk paket voor haar verjaardag. Het bevatte een zelfgevouwen vlieger en een instructieboekje. Deze bevatte de gebuikshandleiding : "weggooien en achternalopen, vaak herhalen" en instructies voor het vouwen van een nieuwe vlieger, voor het geval de eerste vlieger verloren ging.

Helaas heb ik nu geen tijd meer om het stokje door te geven, want anders is er geen tijd meer voor het laatste loopje van het jaar. Ik zal volgend jaar wel iemand zoeken.

13:23 Gepost door DijleLoper in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Thanks Merci om het stokje aan te nemen en ons te verblijden met deze fantastische weetjes. Veel feestplezier vanavond. We wensen je een schitterend 2007!

Gepost door: Julie | 31-12-06

De commentaren zijn gesloten.