30-12-06

Herhalingen

Vandaag stond er 10 x 600m (3-5k tempo) met 400m rust op het programma. Ik probeer die dingen een beetje op gevoel te lopen, en het polar biepje aan het begin en het einde van de afstand is het enige artificiele hulpmiddel dat ik gebruik. Ik kijk onderweg niet naar hartslag, snelheid of tijden. Het idee hierachter is dat het lichaam boordevol sensorische data zit en nauwkeurigere signalen geeft dan het meest gesofistificeerde apparaatje.

Na de sessie van vandaag, moet ik toegeven, dat ik de kunst van het lezen van die data nog niet helemaal onder de knie heb. Ik begon vaak te snel en eindigde daardoor te traag en kon het niveau van de eerste herhalingen niet volhouden. Puur fysiologisch zal het dus niet de meest optimale training geweest zijn, maar toch vind ik ze erg geslaagd. Ten eerste heb ik ze uitgedaan en ten tweede heb ik enorm veel geleerd van de feedback die ik onderweg kreeg. De volgende keer zal het veel beter gaan.

16:54 Gepost door DijleLoper in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Cadeautje KNappe training heb je gedaan. ALs beloning heb ik een cadeautje voor jou, kijk maar eens naar mijn blog om te zien welke verrassing ik voor je in petto heb :-) Veel feestplezier morgenavond!

Gepost door: Julie | 30-12-06

De commentaren zijn gesloten.