07-12-06

vertrouwenscrisis

Normaalgezien loop ik twee vrijdagen voor Lier 5x1200m in wedstrijdtempo. Omdat het vanavond zou stormen en omdat ik morgen geen tijd heb besloot ik dan maar die sessie deze keer in het bos te lopen. Halverwege, na bijna 3 maal 1200m ben ik gestopt. Ik weet niet goed waarom. Werd het me te drassig, te nat, te winderig, had ik te weinig gegeten?

Ik doe dat wel meer, plots een sessie afbreken. Zaterdag deed ik al eens hetzelfde op de piste, nadat ik het hoge tempo op de stukjes windop niet kon onderhouden. Ik liep telkens iets sneller dan in Lier, maar begin nu te twijfelen of ik dat tempo wel aankan. Het is nu te laat om nog een tempotraining in te lassen aangezien het toch zo een 10 dagen duurt vooraleer zo een training resultaat oplevert. 

Om het gedeukte zelfvertrouwen wat uit te blutsen ga ik proberen zaterdag iets te lopen om het vertrouwen wat te herstellen. Alleen weet ik nog niet goed wat dit moet zijn. 

21:11 Gepost door DijleLoper in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

niets aan de hand Ik zou me daar niet veel zorgen in maken , in een wedstrijd kun je toch altijd iets meer . Bij mij zijn er ook soms dagen dat het moeilijk of niet gaat .

Gepost door: roadrunnerke | 07-12-06

Kop op Kop op Dijleloper, iedereen heeft wel eens 'n mindere dag, of zelfs week. Ben er wel heel zeker van dat je dat tempo wel aankan hoor, dus don't worry. Effe aan iets anders denken en zaterdag weer met frisse moed ertegenaan!

Gepost door: Julie | 07-12-06

Niets van aantrekken ! Je bent veel te streng voor jezelf, Dijleloper.
Per slot van rekening is het maar een training, niks meer maar ook niks minder.
Probeer wat meer te genieten van 't lopen op training en zaterdag ga je wel weer vlammen.
Sukses alvast !

Gepost door: frank spencer | 08-12-06

zwaluwen en de zomer naar analogie van een bekend spreekwoord over zwaluwen en de zomer is het zo dat 1 training het schema niet maakt, en dus gaat 1 mindere training je conditie niet kunnen bevestigen nog afbreken. Verstandig is het wanneer je even stopt als het toch écht niet gaat, zo voorkom je blessures.

Gepost door: geert | 08-12-06

De commentaren zijn gesloten.