21-11-06

Meneer Polar

Vandaag was mijn horloge blijkbaar onder de indruk van de zwier waarmee het recuploopje werd uitgevoerd en berekende zowaar een running index van 72. Die running index meet hoe snel/gemakkelijk je kan lopen met een bepaald tempo. Ik geef toe dat door de bossen lopen tegen iets meer dan 9km/u, met een pols die nauwelijks over de 100 gaat, voor  een loper van mijn bescheiden niveau, een indicatie is dat de grote vorm er zit aan te komen. Maar, Ik hoop maar dat meneer Polar toch niet te erg teleurgesteld gaat zijn zaterdag als blijkt dat ik 5 a 6 minuutjes trager loop dan zijn inschatting, want 16:30 ... dat zit er echt niet in hoor!

Halloo, meneer Polar, een béétje serieus blijven hé!

s'Avonds krabbelde hij al wat terug en berekende een al iets soberdere  index van 62. Ik liep 10km in 55min (hr138) met daarin vervat een tempoloopje van 5km aan 4:31(hr153). Dat scheelt hem 3 minuutjes op de voorspelde 5k tijd (19:30). Voor mijn part mag meneer Polar het bij het rechte eind hebben, maar erg realistisch is het niet. Vermoedelijk wordt ergens met een percentage van de maximale hartslag gerekent, en heeft hij mij 220 - leeftijd toegekent. Als je weet dat dit een gemiddelde is met een afwijking van gemiddeld 20 slagen, dan kom je natuurlijk aan een leuke foutenmarge. Maar beloofd is beloofd, als de voorspelling juist is geeft DijleLoper zaterdag een tournee general! En het zal niet de gratis isostar zijn die daar aan de aankomst staat. Neenee, Dan mag de looprekening nog een paar weekjes in het rood staan!

Zelf ben ik al content als ik de vorige tijd verbeter (21:56), en zet mijn chocolade euro's in op 21 minuten.

20:49 Gepost door DijleLoper in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

als't zo zit... dan hoop ik dat mr Polar gelijk heeft, kan ik lekker ne warme choco drinken op kosten van Dijleloper!! woohoo!!

Gepost door: Ruthje | 21-11-06

De commentaren zijn gesloten.