19-11-06

Oeioei

We zijn nog maar een week bezig en de looprekening staat al zwaar in het rood. Vorige week had ik nog een adidas polar T-shirt besteld en een lipje voor de foodpod en vrijdag belden de heren van de loopwinkel dat de bestelling binnen was. De slechte cijfers zijn dus eigenlijk nog een erfenis van het vorige bewind.

 

stand vorige week  
   0 EUR
uitgaven   
  adidas polar Tshirt- 59,00
  herstelling- 12,00
inkomsten
  82,5 km x 0,50  41,25
nieuwe stand
   - 29,75

Het polar lipje staat als herstelling op de factuur. De online richtprijs van zo een lipje is 7 euro, en ze verkopen alle polar artikelen aan die richtprijs. Dat scheelt hem niet enkel 10 loopkilometers, het is ook niet de properste manier om met een toch wel trouwe klant om te gaan. Ik zal eraan denken, de volgende keer dat ik nog iets nodig heb.

De alarmbelprocedure hing de jonge onderneming NV Dijleloper als een zwaard van Damocles boven de achillespezen. Gelukkig werd ze voor de aankoop van een infrarood poortje (om de polar gegevens over te zetten), gesponsord door een lokaal IT bedrijfje of  het zakencijfer had er nog slechter uitgezien.

Ik heb nog even met de regering gebeld, toch de specialisten van een 'begroting in evenwicht'. Er werd even gekeken of ik geen eenmalige inkomsten had om de cijfers kunstmatig op te vijzelen. Ik had inderdaad nog wel wat zwemkilometers en daarstraks in het park had ik ook even de tacograaf uitgelegd, toen ik Ruthje tegenkwam. 

Alhoewel de code Lippens, voor deugdelijk bestuur, niet met zoveel woorden in de statuten staat opgenomen wou ik toch, de onderneming lijden als een goede huisvader en enkel gemeten cijfers raporteren.

Er werd nog even aan een constructie gedacht waarbij ik de polar T-shirt zou verkopen en daarna terug leasen, maar ook dat zag ik niet zo zitten. Mijn factuur aan de loopwinkel 3 maand te laat betalen, zoals gangbaar met overheidscontracten, zou in Duffel niet erg geapprecieerd worden.

Voor ik over ga tot de orde van de dag,  het lopen, wil ik nog mededelen aan de aandeelhouders van vooral niet te panikeren. Het orderboek voor volgende week is goed gevuld, en ook de komende weken zullen er nog heel wat loopkilometers geleverd kunnen worden. Waarschijnlijk kan ik eind volgende week het nakende faillisement reeds afwenden en rooskleurige cijfers raporteren.

Het lopen zelve dan. Nu de focus veranderd van base-building naar 5k voorbereiding verdwijnen de langere duurlopen van het schema. Van de gebruikelijke drie blijft er nog maar een over en die is ook een stukje korter en sneller. Na een 15-tal minuten warming-up werd er 16km gelopen. Het tempo moest 1;30 tot 2:30 per mijl trager dan het 5k tempo, dus tussen de 4min56 en 5:36. Het werd uiteindelijk 16km aan 5:16 aan een gemiddelde pols van 136, die we nog lieten volgen door een cooldown van 10 minuten.

Op de site van ultranet.org staat, Enne... vergeet niet onderweg te stoppen om aan de rozen te ruiken en van het uitzicht te genieten” . Dit mooie principe werd gehonoreerd, toen ik na een paar kilometer Ruthje tegenkwam. Nee, ik heb  niet aan Ruthje geroken, maar even de afstandsmeting en training onderbroken voor een gezellige babbel van iets meer dan een kilometer. (En Ruthje, ge moogt gerust zijn, ik zal niet aan Mario verklappen dat ge wat sneller aan het lopen waart dan zijn schema voorschreef, :-)).

Zo, hopelijk zijn de slechte calorieen (En nee, daarmee bedoel ik niet die drie Westmalle's, maar de chips, worstjes en knabbels), die gisteren op tafel kwamen tijdens de maandelijkse spelletjesavond, uit het lijf gelopen. Op naar volgende week en de natuurloop in Lier.

17:25 Gepost door DijleLoper in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

ai tja, de centjes zijn nu eenmaal rapper weer gespendeerd dan dat je ze spaart hé ;-) En algoe dat je niet aan mij geroken hebt, want cfr. Koenie is da niet te doen als ik aan het lopen ben, gelukkig ruik ik mijn eigen zweet niet ;-)

Gepost door: Ruthje | 19-11-06

@Ruthje Het was een verfluchtje deze keer, heb ik net gelezen.

Gepost door: DijleLoper | 19-11-06

begroting naar regeringnormen valt 't nog mee: je uitgaven bedragen minder dan 300% van je inkomsten!

Gepost door: geert | 20-11-06

De commentaren zijn gesloten.