15-11-06

Kasterlee

Als ik volgend jaar echt moet kiezen, dan kies ik Kasterlee. Het parcours is nog iets mooier en vooral veel gevarieerder dan Ploegsteert, maar vooral van de animo en het enthousiasme dat rond deze wedstrijd hangt kan men in Ploegsteert nog iets opsteken. Al is de huidige formule, waarbij geen keuze gemaakt moet worden, zeker voor herhaling vatbaar.

 

Ook diegenen die Kasterlee uitgekozen hebben als eerste marathon, hebben een goede keuze gemaakt. Het parcours is misschien wat minder snel dan een biljard vlakke stadsmarathon, maar ook veel minder monotoon. Door het afwisselende parcours worden pezen en gewrichten afwisselender belast en ook voor de spieren is het meer vergevent doordat er meer tempovariatie is. Versta me nu niet verkeerd hé, het is zeker geen gemakkelijke marathon, waarschijnlijk zelfs één van de zwaardere, maar wel, een goede keuze, zeker voor de blessuregevoelige types.

 

De wedstrijd dan. Ik ben redelijk traag gestart, met de bedoeling de benen nog een beetje fris te houden voor de specifieke 5k training later deze week. De eerste twee kilometer in 11:30. Vanaf dan het gemakkelijkste tempo gezocht en dat was zo ongeveer 12k/u. Aan de bevoorradingsstations ruim de tijd genomen om te eten en te drinken, want ik was, na de training van gisteren, waarschijnlijk niet met volle glycogeen voorraad vertrokken.

 

Na 15k, kom ik door in 1:18, goed voor een mooie 5:12 per km. Perfect, het enige wat ik nu nog moet doen is gewoon aan dit tempo doorlopen. We zullen dan ruim onder de 1:50 uitkomen en we gaan maandag zelfs niet meer merken dat we dit weekend gelopen hebben. 36 kilometer lang was het principe ‘train don’t strain’ gehonoreerd en liep ik volgens schema.

 

Maar ik wist eigenlijk al dat ik mezelf vooral niet moest feliciteren. Waarschijnlijk had ik gisteren mijn laatste stukje zelfbeheersing al opgebruikt door in Ploegsteert te weerstaan aan de geneugten van een braadworst *. Maar ik kende het parcours, een heel groot voordeel trouwens, en ik wist dat er nog een paar heuveltjes kwamen. Het eerste zijn we nog rustig opgelopen, maar op het volgende werd al volop gesprint, en van toen af was het naar de vaantjes hé. 30 a 40 meter voor elk bergje beginnen spurten en dan naar boven zonder snelheid te verliezen, en bergaf recupereren of af en toe eens sprinten om te zien of ge de benen snel genoeg rond krijgt. Vooral dat bergaf sprinten is heel slim, maar niet aan te raden als je de volgende dag nog meer dan 2 meter wil lopen.

 

Vanaf kilometer 19 lopen we rustig uit. In gedachten schrap ik die 12x100 op dinsdag al maar. Aan kilometer 20 begint het zo hard te regenen (arme marathonners), dat ik die laatste dan ook maar aan 5k tempo afleg, het doet er toch niet meer toe.  Na 1u42:08 passeer ik de finish. Als ik in februari een supertijd op de 5k wil lopen  zal ik toch eens moeten leren me aan de opdracht te houden, in plaats van rond te lopen als een kieken zonder kop.

Na wat loslopen vertrek ik toch maar naar huis en laat de gratis spagetti en Leffe aan me voorbij gaan.  Binnenkort moet U ook niet verschieten als u een DijleLoper met wild haar ziet voorbijlopen, want de organisatie trakteerde de deelnemende atleten ook nog op een potje ‘Wild Hair Wax’.

 

Eerst dacht ik nog even te blijven om voor Carmen en Michael te supporteren, maar thuis wacht een klein meisje dat met pappa naar ‘Azur en Azmar’ wil gaan kijken.

 

 

 

* Sommigen beweren dat ik soms naar een voetbalmatch ga, omdat ze daar braadworsten verkopen, terwijl het spelletje zelf mij niet zou interesseren. Dit is geheel onjuist, ik weet altijd welke ploegen er spelen en vaak zelf de uitslag van de match.

20:19 Gepost door DijleLoper in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

1:42 sterke tijd .. 't was aangenaam lopen in Ploegsteert ... misschien probeer ik volgend jaar ook wel es die dubbel van je!

Gepost door: Koen | 15-11-06

leuke verslagen Stefan! Volgend jaar ga ik ook eens voor Kasterlee gaan denk ik, maar een dubbelslag zoals jij hebt gedaan, zie ik mezelf nog niet direct doen. Héél knap wat jij gepresteerd hebt!

Gepost door: Ruthje | 16-11-06

De commentaren zijn gesloten.