01-11-06

Leuk...

... zo een dagje verlof midden in de week. Ik gebruik het om wat achterstallige administratie in te halen en vlak na de middag heb ik nog een sessie op de piste gepland. Ik doe eigenlijk altijd duurlopen, maar vandaag gaan we eens net onder de verzuringsdrempel lopen. 5 x 2000m in 9'20 als het goed gaat. Het is de enige zware training deze week. Ik zit middenin een recuperatieweekje dat eindigt met een relaxatieweekendje in valkenburg (een laat verjaardagscadeautje).

Ik begin me een beetje zorgen te maken over de indeling van mijn seizoen. Ik wil in topconditie zijn in het voorjaar (mei, juni), omdat dan misschien mijn eerste marathon op het programma staat. Aan allerlei kleine dingetjes merk ik dat die vormpiek er nu reeds zit aan te komen. Als ik s'morgens nog maar gewoon naar de auto wandel, moet ik me bedwingen om er niet ter plekke een sprintje uit te persen. Trappen worden momenteel met 5,6 tegelijkertijd genomen en de zwaarste trainingen worden met de vingers in de neus gelopen.

Het vervelende is, dat die piek momenteel erg ongelegen komt en dat ik geen enkele belangrijke wedstrijd gepland heb. Ik weet dat dit niet kan blijven duren en dat er onvermijdelijk een periode zal volgen dat het weer allemaal wat moeizamer zal gaan. Ik vrees nu dat deze periode midden in mijn marathonvoorbereiding zal vallen en ik te vroeg in vorm ga zijn. Ik veronderstel dat er mensen zijn die ergere dingen hebben om zich zorgen over te maken en zal maar genieten van de huidige gang van zaken.

12:29 Gepost door DijleLoper in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

vorm dan moet je misschien toch maar voluit gaan in Ploegsteert?? lekker profiteren van die uitstekende vorm !

Gepost door: Ruthje | 01-11-06

Topfit! Tja, als je je zo goed voelt, dan zou ik het er maar van nemen in Ploegseert! Gewoon voluit gaan.
Geniet van je weekendje in Valkeburg!

Gepost door: Petra | 02-11-06

enkele rustige weken Volop gaan in Ploegsteert en vervolgens enkele weken rustig aan doen om de piek uit te stellen ?

Gepost door: Byrntie | 02-11-06

De commentaren zijn gesloten.