29-10-06

Een leuk weekend met voor elk wat wils...

Vrijdagavond werd het weekend op gang geschoten met 'behoud de begeerte', met Tom Lanoye en Antjie Krog. We konden het natuurlijk niet laten enkele boeken van deze zuidafrikaanse dame te kopen.

Zaterdagmorgen op zoek naar twee paar nieuwe loopschoenen (ik koop ze steeds met 2 paar). Na een nieuwe meting bleek mijn loopstijl soepeler geworden te zijn en mag ik lichtere schoenen uitkiezen, die mijn loopstijl niet meer moeten corrigeren. Ik kan nu normale loopsloefen dragen. Het werd een saucony triumph3, waarvan ik niet eens voel dat ik ze aanheb en een paar van het merk new balance. Deze laatste werden onmiddelijk ingelopen in het park. 4 rondjes in 17min per ronde, dat is 3 minuten sneller dan normaal, het zullen dus wel heel goede schoenen zijn. Een familiebezoekje, de eerste keer in het nieuwe huis van mijn zus, sluit de zaterdag af.

Met een uurtje meer slaap dan voorzien trekken we zondagmorgen naar Kasterlee om er de halve te verkennen. Met een grote groep lopers (ik schat 50) leggen we het parcours aan een tempo van 10k/u af. Leuke sfeer, maar een veraderlijk parcours. De eerste 16k stellen niet veel voor: Afwisselend zandpaadjes en betonbaantjes (waar de wind wel vrij spel heeft), maar daarna volgt een stukje bos waarvoor je toch best wat reserve houd. Heel zwaar is het niet maar als je te snel begint trap je er zeker op je adem. Rustig starten en gas geven op de venijnige hellingetjes/zandstrookjes in het laatste gedeelte, lijkt een goede taktiek voor binnen twee weken. Om ook mijn saucony's deftig in te lopen doe ik er nog tweemaal een rondje van 4,5k bij. 

Thuis wacht me een overheerlijke maaltijd en een schitterende kindervoorstelling in theather de maan en verder niets meer... zalig.

19:26 Gepost door DijleLoper in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Merci voor de verkenning Ik zal het noteren, wij gaan ook meedoen in kasterlee. We zijn ons zondag gaan inschrijven, ik de marathon, dus twee keer dat zwaar stuk en Carmen samen met u de halve, tot dan!!!!

Gepost door: michael | 31-10-06

De commentaren zijn gesloten.