13-10-06

Gisteren en vandaag...

Gisteren 2 ontdekingen gedaan. s'Morgens, en dit met de loopkledij reeds aan, leerde de weegschaal me dat voortaan het label 'overgewicht', mag vervangen worden door 'normaal gewicht. (BMI < 25).

Daarna sMiddags vastgesteld dat, in navolging van het metriek stelsel van Frank Spencer, ook het mijne gebaat zou zijn bij enige calibratie. De sprintjes van 100 meter die ik al enige weken doe, duren 38 seconden. Dus ofwel ligt mijn sprintsnelheid onder de 10km/u, ofwel is het boswegeltje dat ik had geschat als, 'dat zal wel ongeveer 100m zijn', iets langer.

Vandaag ben ik voor één keertje eens afgeweken van het trainingsprogramma, dat een duurloopje van 90 minuten voorschreef. Ik ben naar de nekker gelopen en heb daar op de piste 4x1200m gelopen, met 600m joggen tussendoor. De bedoeling was een tempo te bepalen, waarbij ik net niet in zuurstofschuld kwam en waarvan ik het gevoel had, 'als het moet, kan ik dit 5km volhouden'.  Dit kwam neer op 5'16, 5'26,5'25 en 5'24, of ongeveer 4'30 per km. De bedoeling was 5 herhalingen, maar toen waren de kindertjes van de BIM er plots, die de piste gereserveerd hadden. Ik heb dan nog wat uitgelopen en al bij al kwam ik toch aan 80 minuten.

Als de 5k in Lier effectief 5k is, en geen 4,7k of 5,3k, dan ga ik voor een tijd onder de 23 minuten en zou ik superblij zijn met 22'30. Dit is de tijd die volgens de Merv running calculator correspondeerd met 1'45 op de halve, wat mijn volgende doel is. Aangezien ik de 10k van vorig jaar al ergens heb zien staan als 10,3k, ben ik er niet echt gerust op dat de afstand correct gaat zijn. Hopelijk loopt er een blogger mee met een foodpod.

Oei oei. Volgens mijn vrouw, die net het bovenstaande stukje heeft gelezen is het een beetje saai. Dat heb je natuurlijk met een blog over lopen. Mischien kan ik een paar moppen lenen van Alex Agnew, waarvan we gisteren een uitstekende stand-up show zagen, of moet ik op zoek gaan naar de melancholische ziel van de stad en nieuwe symbolen zoeken om de clash tussen culturen en de kruising ervan te verwoorden.

Had ik trouwens al verteld over de dwerg, de elf en de mens die ik voorbijliep en die een bende orks achtervolgden die een witte S op hun loopkledij hadden geschilderd of over het vreemde mannetje grenouille die aan de Dijle stond te snuiven en op zoek was naar de bron van het parfum 'surstromming'.

Nee, ik zal het maar bij een saaie lopersblog houden. Of... misschien is er toch iets waarmee ik uw fantasie kan prikkelen, het is een raadsel dat me nu al enige dagen bezighoud. Vorig weekend toen we door planckendael wandelden, kwamen we langs een weide waarop een bordje stond.Op dit bordje stond een giraf getekend en ernaast stond geschreven:'binnenkort komen wij hier'. ... Wat ik me sindsdien afvraag : 'hoe vervoeren ze giraffen, en hoe geraken ze ermee onder de vele lage bruggen, op de weg naar Planckendael ?

12:26 Gepost door DijleLoper in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Lier leuk dat je ook de 5 K meedoet in Lier. Geen idee of de afstand correct is, maar ik loop met een footpod en desnoods doe ik mijn Navman GPS-tooltje ook wel aan, dan zijn we zeker :-) Alex Agnew is nog even wachten voor ons (pas in februari), en oh ja...we hebben tickets voor Javier Guzman in mei in CC Mechelen!

Gepost door: Ruthje | 13-10-06

Hereniging? Hee, ik zie dat je ook naar Lier komt....leuk, ik ben van plan om ook te komen. Niet lopen, alleen aanmoedigen. Zou je de spandoek mee kunnen nemen? Ik kijk erg uit naar een hereniging met 'm....
Tot volgende week!

Gepost door: Petra | 13-10-06

Moeilijk probleem Misschien zijn het opblaasbare exemplaren ? ;-)) Doe het goed in Lier

Gepost door: Michael | 15-10-06

BMI Beste,

Ik lever momenteel ook nog een strijd met de BMI.
Hij zit nog net niet onder de 25 en dan mag ik me ook terug een 'normaal mens' (qua gewicht dan toch) noemen.
Ben nu anderhalve maand aan het lopen en heb er elke keer meer en meer plezier in.
Trouwens: in de IKEA heb je gratis meterkes van 1m lengte, die je misschien kan gebruiken om je 100m af te passen ;)

Gepost door: Koen | 18-10-06

De commentaren zijn gesloten.