03-10-06

Ploegsteert of Kasterlee

Zondag heb ik nog eens een rustdag genomen, dat was al lang geleden. Maandag heb ik enkel een zwemtraining gedaan, eigenlijk gewoon wat losgezwommen. De extra tijd die vrijkwam heb ik gebruikt om me opnieuw te focussen op de doelstellingen en structuur van de huidige  trainingscyclus, en dat was niets te vroeg. Na de mislukte halve marathons was de verleiding immers groot om in Etten-Leur aan de start te verschijnen en daar proberen recht te zetten wat voordien verkeerd ging.

Tot eind december zit er zo ongeveer om de 6 weken een halve marathon in mijn programma (dus nog twee). Een soort steekproef om te kijken of het de goede kant uitgaat. Daarnaast een ideale gelegenheid om wedstrijdervaring op te doen en een beetje voelen hoe het is om wedstrijden te lopen. Ze vormen een mooie en noodzakelijke onderbreking van het trainingregime zonder dit te zwaar te taxeren.
Het lopen van  tegen de tijd is leuk, maar momenteel geen doel op zich. Als ik nu  op een halve conditie wedstrijden begin te lopen, om toch maar een tijd neer te zetten op de halve, komt de vormpiek te vroeg en gaat dit ten koste van wat momenteel de essentie moet zijn van het trainingsregime. 
Namelijk werken aan de aerobe basisconditie en trainingsomvang,  fundamenten, waarop later gedurende de marathontraining kan gebouwd worden.

Over de planning heb ik lang nagedacht, het enige wat nu nog rest: ze uitvoeren. De volgende halve marathon komt er dus in Ploegsteert of Kasterlee. De komende weken ga ik eens in de archieven van de medebloggers op zoek naar verslagen van deze wedstrijden. Aan de hand daarvan zal ik dan kiezen welke van de twee het word. De conditie zal daartegen weer wat beter zijn, eens benieuwd welke hindernissen de loopgoden tegen dan in petto hebben.

20:31 Gepost door DijleLoper in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Ploegsteert Ik liep vorig jaar in Ploegsteert en vond het een mooi parcours, met hier en daar een helling en alis ik me niet vergis ook een vrij lange passage in een bos. Wat mij betreft, een aanrader.

Gepost door: Sven | 03-10-06

Ploegsteert Kasterlee heb ik nog nooit gelopen, maar Ploegsteert is een stevige aanrader, al was het maar om dat lekker biertje "queue de charrue" dat elke loper krijgt ...
Nee, 't is ook een mooi parcours, idd. een stukje door het bos, niet eens echt lastig.
Enig nadeel : heel veel lopers (2500) aan de start, zodat het drummen wordt in de eerste km en je kan enkel vooraf inschrijven, niet de dag zelf !
Aan u de keuze ...

Gepost door: frank spencer | 04-10-06

kasterlee kom maar naar kasterlee, werkelijk een superorganisatie, heel kleinschalig en bijna volledig op onverharde wegen. Ik begeleid waarschijnlijk een vriend die de marathon gaat lopen in +/- 4 uur met de fiets, dus pik maar aan ...

Gepost door: bob | 07-10-06

Kasterlee Is inderdaad zeer goed georganiseerd. Het is daarenboven een zeer mooi (wel heuvelachtig) parcours. Je kan elke laatste zondag van de maand bovendien een verkenningsloop doen. Dan loop je het effectieve parcours eens op een "gezapig" tempo. Ook op de verkenningsloop is er bovendien bevoorading voorzien.

Loopgroet, TCRunning.

Gepost door: Tom | 09-10-06

De commentaren zijn gesloten.