29-09-06

Morgen...

Morgen staat de halve kust marathon op het programma. Het is wel een wedstrijd, die we zo goed als de vorm van de dag toestaat gaan lopen, maar wat die vorm van de dag gaat zijn is heel moeilijk in te schatten.

 In dit stadium van training, base building, zijn kilometers, kilometers en kilometers, naast gezond blijven mijn enige objectief. Van taperen vooraf, of extra recuperatiedagen nadien kan dus geen sprake zijn, tenzij het lichaam hier om vraagt. Ondanks een lichte vermoeidheid en het ontbreken van intensiteit in het huidige trainingsregime, start ik toch niet zonder ambitie. Het snelle parcours (rugwind en mogelijk goed loopweer)  maken een tijd in de buurt van 1u50 niet onrealistisch. Bovendien lijkt mijn gewicht de definitieve daling naar een normaal BMI te hebben ingezet.

 Wat de juiste strategie is om deze tijd te lopen is een ander paar mouwen. Er zijn eigenlijk twee mogelijke scenario's. Een risicovol en een voorzichtiger. In het voorzichtige scenario probeer ik elke km net onder 5.15 te lopen en kom ik als het lukt na 21km aan in 1u50.

In het aggresievere scenario, loop ik een tijdje mee met het groepje van Bob aan 5.00, en probeer ik het tempo niet te veel te laten zakken wanneer ik het groepje laat gaan. Dit lijkt me eigenlijk de meest leerrijke en leuke optie. Maar beslissen doe ik pas morgen om 11u05. Dat is na 1km wedstrijd

19:33 Gepost door DijleLoper in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

ambities ik heb mijn ambities al laten zakken van 1u50 naar 1u55, dus ik volg toch maar niet mee in het groepje van Mario en Bob. See you tomorrow!

Gepost door: Ruthje | 29-09-06

1u49 das mijn pronostiek voor jou! Veel succes en geniet ervan

Gepost door: Koen | 29-09-06

doe uw ding waarmee ik wil zeggen loop je eigen tempo en ga niet direct in verzuring , loop op hartslag zo ben je zeker dat je goed bezig bent , naar de tijd zou ik niet kijken , als je goed loopt komt die vanzelf.

Gepost door: roadrunnerke | 30-09-06

De commentaren zijn gesloten.