15-07-06

Stand van zaken ...

Drie weken opnieuw aan het lopen en vanmiddag voor de eerste keer eens langer dan een uur gelopen. Ik had 1u en 14 minuten nodig voor mijn aerobe Dijleloopje van 11km. De netto schade, tengevolge van een jaartje niet lopen bedraagt dus 15 minuten, maar het gevoel tijdens het lopen is goed. Ik wou nog een rondje extra, maar ik wil niet teveel afwijken van mijn schema, dat op tijd gebaseert is.

 

Na de training achter nieuwe loopschoenen geweest. Ik wou mijn dochterje een paar cadeau doen voor haar kidsrun, en eens naar mijn schoenen laten kijken. Volgens de heren van runners service (Duffel) waren zowel mijn brooks als mijn saucony's niet meer loopwaardig. Over de brooks had ik zelf twijfels, maar de saucony's vond  ik nog echt zalig lopen, alhoewel deze er volgens hun het ergste aan toe waren. Heb dan maar een nieuw paar saucony's en een paar mizunis gekocht. De nieuwe saucony's zijn inderdaad nog stijver dan de oude, maar ik vraag me echt af of dat beetje flexibiliteit in de zool zoveel kwaad kan. Ik zal, wat dat betreft, Arthur Lydiard nog eens moeten raadplegen, die was, behalve veelloper en topcoach ook schoenmaker.

 

Wat BMI en gewichtsverlies betreft : ik heb dit uitbesteed. Elke dinsdag laat ik me wegen en adviseren door een door een  zogenaamde voedingsdeskundige, zo hoef ik er zelf niet zo mee bezig te zijn. Voorlopig gaat dit goed. Op 5 weken van 101 naar 94.

23:11 Gepost door DijleLoper in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Schoenen ... ... zijn een uiterst belangrijk aspect van de loop-outfit. Je kan dus beter het zekere voor het onzekere nemen om blessures te vermijden.
Wat betreft je BMI, dat zal wel in orde komen. Wel opletten dat je in het begin niet te enthousiast te werk gaat met het lopen, want dat kan zich achteraf wreken onder de vorm van kwetsuurtjes, moeheid en minder goesting om te gaan lopen. Alvast veel succes.

Greetz,

Woudloper,TCRunning.

Gepost door: Tom | 18-07-06

De commentaren zijn gesloten.