10-07-06

Cadans

Ik heb gisteren eens op mijn pasritme gelet. Volgens Daniels lopen ervaren en elite lopers allemaal ongeveer in hetzelfde pasritme van 180 stappen per minuut. Beginende lopers zouden hun running economy aanzienlijk kunnen verbeteren door tijdens easy runs te oefenen op het zetten van snellere, kortere stappen, tot een ritme van 180 comfortabel en natuurlijk aanvoelt.

Ik heb het eens getest:

Als ik heel hard mijn best doe, en dan zet ik micropasjes, geraak ik amper aan 150 stappen. 180 lijkt me waanzinnig hoog.

13:01 Gepost door DijleLoper in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

09/06/2007 Ik merk bij je planning van twee berichtjes geleden nog een aantal vraagtekens bij bovenvermelde datum.
Mag frank spencer eens een gokje wagen :-) ?
09/06/07 : Stockholm Marathon
Doet "ie" het of doet "ie" het niet ?

Gepost door: frank spencer | 10-07-06

Frank ... Ge zijt echt ne crack ... verdorie ... Laten we echter niet vergeten dat er voorlopig nog vraagtekentjes bij staan en dat elk vraagtekentje eerst moet weggewerkt worden.
vraagteken 1 is een normaal bmi tegen het eind van het jaar
vraagteken 2 is kunnen blijven lopen in de winter
vraagteken 3 is een bepaalde tijd lopen op de halve
en dan is er nog vraagteken 4, blesurevrij blijven tijdens de voorbereiding

Gepost door: DijleLoper | 10-07-06

:-) zo zit ik ook nog altijd excuses te verzinnen om maar niet aan die tweede marathon te hoeven beginnen... ook al begint het weer een klein beetje te kriebelen. En net toevallig lijkt Stockholm me dan ook wel een leuke optie...maar de datum valt een beetje ongelukkig, dus we zien nog wel (en ik moet eerst al die excuses uit mijn kop krijgen natuurlijk).

Gepost door: Ruthje | 10-07-06

Welkom terug! Hey Dijleloper, wat een verrassing dat je weer terug bent. Volhouden hé. Hoe langer je loopt, hoe meer plezier je er aan beleeft! En wat die BMI betreft: ik ben thans weer begonnen aan een "afvallings"-race. Ik hou (sinds gisteren) ook bij wat ik allemaal naar binnen speel, met als bedoeling kritisch te zijn voor mezelf en de gaten en tevelen hier en daar op te vullen. Kijk maar eens op m'n blog.

Loopgroet,

TCrunning.

Gepost door: Tom | 14-07-06

De commentaren zijn gesloten.