05-10-05

een gewichtig blogje

Begin juli woog ik 93 kg. Nu, begin oktober weeg ik 93kg. Ik eet gezonder, vetten vervangen door koolhydraten, geen suiker meer bij de koffie (slurp nog wel steeds grote hoeveelheden, ga daar ook eens iets aan moeten doen), niets meer tussendoor, wit brood door volkorenbrood vervangen, geen worstebroodjes meer, geen chips, geen nootjes, en ga zo maar door. Ik hou teveel van het leven om niet heel af en toe eens te zondigen, maar dit gebeurt nog maar heel zelden, zeker niet wekelijks. Ik  heb sindsdien, dat zou ik bijna vergeten, ook bijna 700km gelopen.
 
Tot nu toe maakte ik me niet veel zorgen over mijn gewicht. Ik ging/ga er van uit dat steeds meer lopen + gezonder eten uiteindelijk wel zal/zou lijden tot gewichtsafname.Nu begin ik me toch stilaan af te vragen wanneer de balans in mijn voordeel gaat hellen. De 70k van vorige week bracht alleszins nog geen 'verlichting'. Moet ik nu echt 100, 150, 200k per week gaan doen eer ik wat balast kwijtraak? Of moet ik door zure citroenen gaan bijten zoals frank (http://frankspencer.skynetblogs.be)
 
 Misschien moet ik ten rade gaan bij tc (http://tcrunning.skynetblogs.be), een nieuwe blogger. Hij woog 3 maanden geleden 92kg, nu 82!
 
Of bij koen (http://koenvansteenkiste.skynetblogs.be) :
 
15 maart 2004 : 93,3 kg.
31 augustus 2004 : 69,9 kg.
 
Ik ben trouwens op een haar na (het mijne :-) ) even groot als koen, misschien moet ik hem vragen om op 6/11 met een rugzak van 20 kg te lopen zodat ik hem kan bekampen in mijn gewichtsklasse. Ik zal dan, om hem tegemoet te komen dat ene haar van me afscheren :-).
 
 

13:32 Gepost door DijleLoper | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Afvallen Bij mij zijn er maandelijks ongeveer een 4-tal kilo's afgevlogen door de combinatie van lopen+een beetje op mijn eten letten. Voor ik begon te lopen at ik dagelijks tweemaal een warme maaltijd. Nu nog maar een keer (zoals de meeste mensen). Bovendien let ik een beetje op mijn voeding. Zo at ik vroeger heel vaak kaas als beleg op mijn boterham, wat redelijk vettig is. Nu zal ik eerder een sneetje kippewit of gerookt vlees op mijn boterham zwieren. Ook de boter (volledig) en de choco (grotendeels ) laat ik achterwege. Snoepen (koekjes e.d.) deed ik sowieso niet. Daarnaast ook regelmatiger al eens vis eten (stomen -> is heel lekker). En in het algemeen de porties wat matigen (stop met eten, wanneer je genoeg hebt, niet wanneer je vol zit).

En dan lopen natuurlijk he. Ik doe wekelijks varierend tussen de 50 en de 70 km. Voorlopig hoeft dat niet meer te zijn voor mij. Ik heb wel gemerkt dat mijn gewicht nu voorlopig gestagneerd is. De volgende kilootjes zullen er wat trager afgaan, maar daar zit ik niet mee in. Bij mij begon het als "lopen om kilootjes kwijt te geraken", maar nu ik door de loopmicrobe besmet ben is het eerder "kilootjes kwijtraken om beter te kunnen presteren".

Gepost door: Tom | 05-10-05

mysterie ? In het begin van het lopen krijg je spiermassa bij en verlies je amper gewicht.
Na een paar maand volhouden gaan de kilo's er geleidelijkaan toch af met een beetje vertraging.
Als jij zoveel km afloopt en redelijk gezond eet, zou je gewicht in vrije val moeten gaan. Het is me een raadsel waarom dit bij jou niet lukt ...
Mijn citroensapkuur is geen dieet, maar een ontgiftingskuur of darmreinigingskuur. Ik ga wellicht wel een vijftal kgr kwijtspelen in een week, maar dit is maar een tijdelijk jojo-effect.
Als je wil vermageren, is het wenselijk om "minder" te gaan eten.
Verminder of halveer eens een weekje jouw porties : bvb. 2 ipv 4 boterhammen, etc ...
Want eigenlijk eet een mens veel meer, dan hij werkelijk nodig heeft.
Misschien eens proberen ...

Gepost door: frank spencer | 05-10-05

Afvallen Ik moet Frank bijtreden ... ik versta niet dat je nog geen gram bent afgevallen ... ik had toch wel een paar kilokes verwacht ...
Zoals Frank ook zegt : je moet echt minder eten .. ik ga eerlijk zijn ... bij mij was het 's morgens meestal 2 geroosterde broodjes met light-confituur ... 's middags meestal een slaatje ... en s' avonds ofwel een fruitsalade ofwel niets .. en dat heb ik zo'n 3 maand volgehouden ...
Eerlijk : ik heb afgezien als de beesten!
Enigste, maar dan ook enigste fantasietje dat ik me permiteerde was ... telkens ik 5 kilo afviel ... dan at ik een zakje frieten met mayo (maar enkel dan hé)
Ik wil je niet ontmoedigen maar om af te vallen moet je echt honger lijden ... honger lijden en lopen
Producten helpen ook niet .. enkel een beetje vitamines nemen om jezelf niet volledig uit te putten
Ik deed het in drie maand en .... nu geniet ik er nog altijd van dat ik het gedaan heb!!!

Gepost door: Koen | 05-10-05

niet alleen Begin van het jaar woog ik rond de 90. Sindsdien liep ik toch al meer dan 1000 km en eerlijk gezegd, er is nauwelijks een kg van af. Alles is dankzij het lopen wel veel strakker geworden, mijn broeken zitten veel losser en ik voel me ook magerder maar de weegschaal laat dit niet merken. Wat bij mij in de vakantieperiode wel geholpen heeft is 's avonds geen koolhydraten eten, dus geen brood/aardappelen/spaghetti of rijst. Als ik dat volhoud, levert dit 1 kg per week op. Misschien kan jij dit volhouden?

Gepost door: bob | 05-10-05

afvallen Ik ben vier jaar geleden toen ik begon met lopen in totaal 10 kg afgevallen, wel over een vrij lange tijdsspanne. Ik heb toen ook wel serieus op mijn eten gelet, wat magerder gegeten, minder gesnoept en zo. Nu eet ik al weer twee jaar gewoon en door het lopen blijft mijn gewicht goed stabiel en kom ik niet meer bij, ook al snoep ik al wel weer eens of neem ik eens een extra portie of zo. Ik denk dat je dus idd misschien wat kleinere porties of zo moet nemen. Uiteindelijk komt het erop neer dat je meer calorieën moet kwijtspelen dan dat je er eet, da's volgens mij nog steeds de enige manier om wat gewicht kwijt te geraken. De manier van Koen lijkt me wel iets té drastisch. Als je gewoon gezond en met mate eet kom je er ook wel. Max 0,5 kg per week afvallen...dat zijn dan kilo's die eraf blijven!

Gepost door: Ruthje | 06-10-05

De commentaren zijn gesloten.