10-09-05

5,5km, h:132, 9,6km/u; 35min

Ik ben net terug van een training die ik noodgedwongen heb moeten inkorten. De rede hiervoor kan je nooit raden. Het komt door koeien, inderdaad koeien. Het is reeds laat als ik vertrek voor mijn loopje en vlak voor ik vertrek begint het serieus te regenen. Op zich geen probleem, daar dienen regenjasjes voor. Als ik enkele minuutjes bezig ben breekt de hel echt los. Donder en bliksem en het giet nu, dat het niet schoon meer is. Ik besluit de uitdaging met de elementen aan te gaan en loop/schuif/zomp rustig voort lang het DijlePad. Het is reeds wat donker en ik zie precies iets zwart in de verte op het pad staan. Ik knip mijn lichtje (had dit bij uit voorzorg) aan en loop nog een paar meter verder. 3 volledig zwarte koeien, of stieren, ik ben geen expert, blokeren het pad. Voorzichtig kijk ik of ik kan paseren, maar ze staan echt tegen elkaar en als ik door wil zal ik ze voorzichtig opzij moeten duwen. Ik besluit dat ik dat toch niet durf en keer om. Terug naar de brug en naar de andere oever. Aan de brug staan er plassen van zo een 10cm diep, en jawel op het moment dat ik daar passeer paseren er ook een 4-tal autos, dus vier maal een volledige douche. Geen probleem, ik was toch al nat en begin het grappige van de situatie in te zien. bliksem en donder worden erger, en wat zie ik, een paar km verder, in het licht van de bliksem  ... koeien... Ook aan deze kant dus. Mijn nieuwste loopregel is nu : 'Als het echt slecht weer is, en uw pad wordt tot tweemaal toe verspert door uitgebroken koeien, dan is het ok om de training in te korten'. Voila, benieuwd of ik hem ooit nog zal nodig hebben.

22:11 Gepost door DijleLoper | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

grappig verhaal Vind het zowieso al ongelooflijk dat je in dat weer gisterenavond uberhaupt vertrokken bent. Na zoveel voortekens mag je inderdaad de training vervroegd afblazen ... het weze u vergeven .

Gepost door: bob | 11-09-05

Die koeien zullen nogal verschoten hebben ... Ik heb ook eens tussen de bliksemschichten moeten laveren, toen ik op pad was voor een lange duurloop en voelde me toch niet op mijn gemak.
Groot gelijk dat je op je stappen bent teruggekeerd !

Gepost door: frank spencer | 11-09-05

De commentaren zijn gesloten.