31-08-05

7,3 km, h:135, 9,7km/u, 45 min

De X-cape was heel leuk. We werden uiteindelijk 39ste na ongeveer 15 u (op 2 dagen). Een uitgebreider verslag volgt misschien wanneer de fotos klaar zijn. Heb sinds zondag niet meer gelopen omdat ik met het gevoel van een opkomende verkoudheid zit, maar ze breekt niet echt door. (Een beetje een loopneus en veel niezen). Ik heb de indruk dat ik ze nu weer een beetje weggelopen heb. De extra vrije tijd is goed van pas gekomen om een paar maten op te zoeken, dat was al te lang geleden.
 
Ik heb nu ook een concreter trainingsdoel. Ik wil nog steeds aan zoveel mogelijk wedstrijdjes deel nemen, zoals ik al in het meelopersmanifest schreef. Om er een beetje voor te zorgen dat ik aan alle onderdelen die deel uitmaken van een complete hardlooptraining (uithouding/ weerstand / snelheid, etc..) aandacht besteed, heb ik het toch een beetje ingedeeld. Ik ga trainen voor iets waar ik niet goed in ben en waar ik niet van hou : een 10k. Eind maart begin april wordt hier in mechelen een 10k georganiseerd en ik denk dat ik deze ga kiezen.
 
Aangezien dit pas in de lente is kan ik nog doorgaan met basistraining tot ergens midden december. Bedoeling is een zo ruim mogelijke basis te leggen door zoveel mogelijk kilometers te doen, zonder hierbij in het rood te gaan, dus aan een comfortabel tempo. Een zo goed mogelijk aerobe conditie is het doel. Bedoeling is ook om een beetje af te wisselen van parcoursen en tempos. Het schema aan de linkerkant is een beetje een leiddraad hiervoor. Ik loop alle dagen zover als ik zin heb en zoveel dagen als ik zin heb aan deze tempos.
 
Aangezien er geen vast schema of voorafbepaalde afstanden/rust is voorzien is het van enorm belang goed te luisteren naar mijn lichaam en alle signalen juist te interpreteren. Ik ga mijn hartslagmeter blijven gebruiken als registrator, maar ik ga er tijdens het lopen niet meer naar kijken. Om het wat boeiender te maken, ga ik proberen op gevoel binnen de hartslagzones te lopen en achteraf kijken of ik goed zat. Als ik moe wordt/ben loop ik minder ver en trager en als dat niet helpt neem ik een dagje rust De maximumafstand hou ik wel nog steeds op 25k per keer, maar op het aantal km per week zet ik geen limiet. Zoveel mogelijk.
 
Daarna volgen een viertal weken heuveltraining, vier weken anaerobe training tempos/intervallen), zes weken snelheid, aanscherpen en afstellen voor de10k met wat testwedstrijdjes, en dan, na een korte taper de 10k, of enkele maal 10k als het niet meteen goed is.
 
Vervolgens een rustperiode en dan opnieuwe base-building. Als ik snel genoeg wordt op de kortere afstanden en voldoende kilometers aankan kan ik stilaan aan een echte marathonvoorbereiding beginnen denken, misschien al over enkele jaartjes, want dit is toch het ultieme doel, eens een marathon lopen.
 

22:35 Gepost door DijleLoper | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

zaterdag 3 september 2005 Dag Dijleloper, wat betreft 3 september ... jullie mogen met plezier komen ... omstreeks 1430 uur zullen we tennissen of biljarten of bowlen, dit duurt tot ongeveer 17, daarna is er een aperitief voorzien en omstreeks 19 uur verorberen we een spaghetti ... wat daarna volgt zien we nog wel. Jij hebt niets gemist ... de uitnodigingen die ik verstuurde dateren van de tijd voordat jij ook aan het bloggen sloeg ... maar : je bent van harte welkom ... moest je komen (eventueel met dame en/of kindjes) laat me dan zeker iets weten per mail. Groeten, Koen

Gepost door: Koen | 01-09-05

plan wow, wat een planning zeg! De 10k van Mechelen wil ik ook al lang eens meedoen maar tot nu toe is er telkens iets tussengekomen (laatste keer lag ik met griep in bed). Het valt soms ook wel samen met de 10 miles van Antwerpen welke me ook nauw aan het hart ligt. Maar wie weet...volgend jaar lukt het me misschien wel!

Gepost door: Ruthje | 01-09-05

10 miles Ik hoop dat die niet samenvallen, want ik wil die ook graag lopen.

Gepost door: DijleLoper | 01-09-05

De commentaren zijn gesloten.