21-08-05

de reacties

Een gelletje:
 
Ja, hoe moet ik dat nu omschrijven, dat is een klein tubetje of een heel dun plat zakje met daarin een soort stroop/gelei. Het bevat suikers, mineralen en kan snel worden opgenomen. Je kan het vinden in loop speciaalzaken , decathlons, sommige biowinkels hebben het ook. Het is wel handig om mee te nemen, maar ik ben toch niet zo een fan. Het is nogal zoet/plakkerig en je zorgt best dat je nadien voldoende drinken hebt om het weg te spoelen. Ik weet niet of 'gel' het juiste woord is, maar zo noemen ze het op engelstalige fora.
 
kilometers:
 
Wat kilometers betreft, moet ik inderdaad wat gaan oppassen. De laatste 3 weken zit ik aan 60 a 70. Ik heb niet de indruk dat het teveel is, maar moet er echt op gaan letten dat het niet  meer gaat worden. Ik voel me na elke training beter dan ervoor en heb dan het gevoel aangenaam vermoeid te zijn. Nu ik het zelf eens nalees, weet ik dat het teveel is.
 
mijn lievelingsafstand:
 
... is16 tot 21 km, en op training 10-12 km. Ik probeer steeds aeroob te trainen, om een basisuithouding op te bouwen. Kortere afstanden loop ik niet zo graag, denk ik, omdat ik geen anaerobe conditie heb. (Aeroob wil zeggen zonder zuurstofschuld). Anaerobe conditie vergt specifieke training, zoals snelheid en interval, zo kweek je tempohardheid. Bij mij voelt al dat snel lopen heel oncomfortabel aan, ik denk dat ik daarom geen zin heb in 10k wedstrijden. Meer dan 20k lukt voorlopig niet, en als er ooit een marathon komt, dan zal dit nog enige jaren duren denk ik. In november wil ik me, als alles goed blijft gaan, wel eens wagen aan een 33k.
 

11:42 Gepost door DijleLoper | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

lang en de halve marathon in Eindhoven???? Ik hou ook niet van kort en krachtig, héél af en toe doe ik het wel eens als ik niet zo veel tijd heb, maar mijn benen houden niet van snelheid (steeds blessures achteraf), dus ik zal altijd een slakske blijven en ben al blij als ik af en toe eens een kilometerke kan halen van rond de 5 min/km (maar dat is héél uitzonderlijk hoor).

Gepost door: Ruthje | 21-08-05

bescheiden Als ik zie wat je de laatste maanden gepresteerd hebt, denk ik dat die marathon er gerust veel sneller kan komen. Ik weeg ook nog steeds rond de 90 voor 1.87, dus wat dat betreft zit er niet veel verschil op. En wat intervaltrainingen betreft, die zijn niet leuk om alleen te doen, vandaar dat ik me bij een club heb aangesloten. Typisch aan een intervaltraining vind ik dat ze de eerste helft echt heel zwaar is, je bent steeds op zoek naar je 2de adem, maar na een tijdje, bij mij na een 3 à 4 versnellingen lukt het aardig en ik heb bij de lange duurlopen het gevoel dat ik mijn hartslag veel lager kan houden. Maar het blijft inderdaad niet zo'n leuke training om alleen uit te voeren !

Gepost door: bob | 21-08-05

Ikea Jij stond achter ons in de Ikea zeker :-) wij hebben dus idd een Malm gekocht, alleen is de spiegeldeur stuk (stukje af) dus die gaan we proberen te ruilen, maar voor de rest viel ie idd mee om ineen te zetten :-)

Gepost door: Ruthje | 22-08-05

Gelletje Bedankt voor de deskundige uitleg, weeral iets bijgeleerd.

Gepost door: Nadia | 25-08-05

De commentaren zijn gesloten.