20-08-05

25 km, h:137, 8,6 km/u, 2u53

Voor de allereerste keer heeft het eens geregent terwijl ik liep. Bijna 600km gelopen de laatste 3 maand, volgens velen de slechtste zomer op weergebied van de afgelopen jaar, en nooit een spatje regen. Soms wel vertrokken met de auto terwijl het regende, maar dan stopte het net toen ik uitstapte om eraan te beginnen, of begon het te regenen 1 minuut nadat ik gedaan had met lopen.
 
Wel had ik eergisteren natte schoenen. Ik had nochthans niet in een plas gelopen. En zelfs de ergste graad van zweetvoeten kon die schoen toch niet zo nat maken vanbinnen (begon mij hierover al zorgen te maken). Vandaag de oorzaak gevonden. Langs het paadje waar ik loop staat lang gras. Als dit nat is en je loopt daartegen, maakt het de schoen langsboven nat, en binnen de kortste keren zit je met water vanvoor in de schoen. Het zal niet meer gebeuren.
 
Gelukkig heb ik sinds gisteren ook 2 paar loopschoenen. Volgens de heren van runnersservice gaat een paar loopschoenen zo een 1000km mee. Omdat ik steeds op grind loop zal dat bij mij 1200km zijn.
 
Het lopen zelf dan. Na de wat mindere ervaring op het einde van de vorige 25k heb ik het wat conservatiever aangepakt. Na 11km een gelletje gegeten en een flesje isostar opgedronken. Er ook steeds op gelet dat de pols ruim onder de 140 bleef. Na iets meer dan 20k was het toch weer van dat. Pols niet meer onder de 140 te krijgen en tempo omlaag. Misschien ligt mijne muur wel net voorbij de 20, of misschien moet ik rond de 15k ook nog eens aan eten/hydrateren denken. Het was wel niet zo erg als vorige week. Binnen twee weken nog beter ?
 
Vanaf nu ga ik het wat rustiger aan doen en rustig uitbollen tot aan de x-cape. Ben een beetje geschrokken van het aantal km dat ik de laatste weken doe. Veel succes gewenst aan al diegenen die een lange duurloop op het programma hebben staan dit weekend. En nu hop, naar pukkelpop. 

13:53 Gepost door DijleLoper | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Droog Awel dat was ons ook al opgevallen...we zijn in maart beginnen trainen en tothiertoe hebben wij altijd droog gelopen. Als we nat waren dan was het van 't zweten.

Stomme vraag van een beginneling waarschijnlijk: wat is een gelletje? Ik kan nog altijd iets bijleren hé.

Veel plezier op Pukkelpop !

Gepost door: Nadia | 20-08-05

Aantal km's Mooie duurloop ... en inderdaad , gelijk heb je ivm de regenval... maar het moet wel gezegd worden, een mooie zomer was het zeker en vast niet ! Waar ik wel van schrik is het aantal km's ... 600 km op 3 maand ... als je de lijn zou doortrekken kom je op 2400 km / jaar , wat mij toch wel een beke veel lijkt hoor ... dat is een gemiddelde van 46 km per week. Oppassen voor over-enthousiasme en eventuele blessures. Geleidelijk aan de km's opbouwen lijkt mij een beter idee. Veel suc6 verder !

Gepost door: Yoeri | 20-08-05

Mooi zo Sterke loop hoor ... je moet zelf een beetje aanvoelen wat je lievelingsafstand is ... bij mij is dat de halve marathon ... maar toch probeer ik te trainen voor de marathon ... want dat is toch het summum ... en tenslotte loop je geen tien marathons op een jaar he!

Gepost door: Koen | 20-08-05

wow weeral een +20, jij gaat stevig zeg! Veel plezier op Pukkelpop hé, hopelijk wordt het geen modderfeest ginder!

Gepost door: Ruthje | 20-08-05

De commentaren zijn gesloten.