06-08-05

Ik kom naar Eindhoven ...

Gisteren hadden Bob en Ruth het in de reacties over eventueel meelopen in Eindhoven. Het kriebelt wel een beetje, als ik eerlijk moet zijn, maar ik ga me er voorlopig toch nog niet aan wagen. Ik heb hier een heel arsenaal van excuses voor. Ten eerste heb mezelf onlangs belooft dat als ik ooit een marathon loop, dat ik die wil lopen in een zo goed mogelijke conditie. Momenteel weeg ik 94kg, dat is 11kg meer dan wat ik volgens die bmi schalen mag wegen, om geen overgewicht te hebben. Die 11kg extra neem ik liever niet mee. (wel een goede extra motivatie om te vermageren).
 
Ik zit nu in mijn 11de loopweek. Conditie (hart, longen, ... ) bouw je snel op maar het lichaam (gewrichten, pezen,... ) heeft veel langer nodig om zich aan het lopen aan te passen. Nu al proberen die afstand te overbruggen betekent weer extra risicos nemen. Zijn de pezen en gewrichten al voldoende sterk ? Aan mijn huidige tempo spreken we immers over een aanhoudende belasting van 4 a 5 uur (vergeet ook de extra 11kg niet). Mentaal en fysiek zie ik dat niet zitten, als idee spreekt het me wel enorm aan. (Je wil toch weten of je het zou kunnen).
 
Voor de M-M was de conditie eigenlijk net niet voldoende. Ik heb hem uitgelopen, maar dat heeft wel zowat het maximum gevergt van wat ik voorlopig bereid ben te geven. Door de euforie aan de meet vergeet ik het afzien van de laatste kms wel eens.
 
Ik ga wel naar Eindhoven komen, niet om te lopen, maar om te kijken hoe dat nu eigenlijk is, zo een marathon. Om voor jullie allemaal te supporteren, en om te kijken of ik er ooit zelf één wil lopen. Ik volg een groot aantal blogs van mensen die Eindhoven voorbereiden. Ik vind het allemaal heel boeient en hoop de finale life mee te maken. 
 
Als ik de komende weken van gedachte verander, en het toch wil proberen, hou me dan alsjeblieft tegen. Ik reken op julie...
 
 

12:12 Gepost door DijleLoper | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

verstandige beslissing Het zou inderdaad niet zo slim zijn om na een een paar maanden al een marathon te lopen. Je bent momenteel zeer goed bezig, maar loop misschien eerst een drietal halve marathons om dan de klip naar de volle 42 km te nemen. Want elke marathon begint pas aan km 30 - het is beter één te lopen in optimale omstandigheden, dan een wanhoopspoging te doen en dan te zeggen : "nooit meer ..."
Maar in 2006 zie ik je een prima marathon lopen !
Tof dat je naar Eindhoven komt supporteren, ikzelf ben één van die tien bloggers die hopelijk de zware klus klaart.

Gepost door: frank spencer | 06-08-05

1 jaar Eén jaar ... zolang duurde mijn voorbereiding voor mijn eerste marathon. Ik start wel volledig vanaf nul, 'k had dertig jaar niet meer gelopen (sedert mijn schoolperiode). Ik heb hem uitgelopen ... maar ik kan nog veel beter ... dat voel ik. En ... ik ben enorm blij dat ik zolang gewacht heb vooraleer die eerste aan te durven. Daarom .... blij dat je die beslissing neemt ... en .. hopelijk tot in Eindhoven!

Gepost door: Koen | 06-08-05

Ni doen... Ik zou ook nog geen marathon lopen , je lichaam moet eerst gewoon worden aan die zware beslastingen die de voorbereidingen en de wedstrijd van je verwachten.
Je kan misschien wel zoals ik van plan ben in Eindhoven de halve marathon lopen?
Dan proef je de sfeer en dan gaat je hartje niet al te pijn doen wanneer je al die lopers ziet voorbijkomen!

Gepost door: erik | 06-08-05

idd Ik dacht dat je al langer liep dan 11 weken, maar in jouw geval is het dan inderdaad beter van nog wat te wachten. Ik loop ondertussen al bijna 4 jaar en heb tot nu toe drie halve marathons achter de rug (en binnenkort in Brussel mijn vierde). Maar zoals Erik al aangeeft: misschien de halve marathon meedoen in Eindhoven? Wel tof dat je naar Eindhoven komt. Ik ben vorig jaar naar de marathon van Brussel gaan zien, om ook zo eens de sfeer te proeven en op die manier eens te ervaren wat zo'n marathon is. Tot dan dacht ik dat ik nooit eens een marathon zou doen, maar die namiddag heeft dat allemaal veranderd :-)

Gepost door: Ruthje | 07-08-05

Eindhove Het probleem met de halve is, denk ik, dat hij start om 14u. De hele start om 11u. Dus als ik aan de halve meedoe ga ik van de hele ook niet veel zien. Ik denk dat het juist leuk is om die dag niet te lopen. Misschien moet ik me wel als vrijwilliger aanmelden om mee te helpen aan één van de bevoorradingsposten. Dan zie ik iedereen paseren en doe ik ook iets nuttig voor de sport.

Gepost door: DijleLoper | 07-08-05

De commentaren zijn gesloten.